Wat
 • Eten & Drinken
 • Evenement
 • Interieur & tuin
 • Kunst & cultuur
 • Lezen & schrijven
 • Mode & beauty
 • Organisatie
 • Vakantie
 • Wonen & zorg
 • Workshop & cursus
Waar

Over de Tong Tong Fair
De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. We zijn een actuele mix van Oost en West, altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijven we de Indische cultuur ontwikkelen. De Tong Tong Fair: inspirerend, relaxed en gastvrij. Sinds 1959!

Datum 62e Tong Tong Fair: donderdag 28 mei t/m zondag 7 juni 2020

Indische happening
Wist je dat 3 op de 4 Nederlanders een link heeft met Nederlands-Indië? De Indische cultuur zit zo ingebakken in de Nederlandse cultuur, dat je er niet eens bij stil staat. De Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag is de grootste Indische happening van de wereld, waar Oost en West elkaar ontmoeten in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie. Voor de een is het een feel good-event dat voelt als een mini-vakantie naar Zuidoost-Azië & de Pacific (maar zonder de jetlag), voor de ander een festival waar theatermakers, kunstenaars, dansers, musici, ontwerpers, fotografen, schrijvers en wetenschappers met de ogen van nu de Indische cultuur en koloniale geschiedenis onderzoeken. Voor iedereen is het een overweldigende culinaire trip en een hebberig makende shopping galore.

1959
In 1959 was er een groepje Indische Nederlanders dat de Indische cultuur zo mooi, inspirerend en belangrijk vond, dat het een evenement ging organiseren om dat te laten zien. Toen heette de Indische manifestatie Pasar Malam Tong-Tong (in de jaren ’70 ging het evenement Pasar Malam Besar heten). Die eerste pasar malam in de Haagse Dierentuin had als doel geld in te zamelen voor de Indische Kunstkring Tong-Tong (IKK). Met de opbrengst zou de IKK een cultureel programma kunnen financieren. Die doelstelling is ruim 60 jaar later nog steeds dezelfde. Ook nu worden de opbrengsten van recette en standverhuur ingezet om het culturele programma, het Tong Tong Festival, mogelijk te maken: een vorm van interne subsidiëring.

Een podium voor de Indische cultuur
Onveranderd in al die jaren is ook de idee dat het Indische een onvervreemdbaar onderdeel is van de Nederlandse geschiedenis. Op de Tong Tong Fair in Den Haag krijgt de Indische cultuur een plek. De Indische (Euraziatische) cultuur is waardevol genoeg om te bewaren en als inspiratiebron aan te bieden aan Indische en niet-Indische belangstellenden, van alle leeftijden.

Internationale beurs + food event + cultureel festival
De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia. In het Indonesië-Paviljoen vind je standhouders uit Jakarta, Depok, Garut, Tangerang (West-Java), Semarang, Yogyakarta, Sleman (Midden-Java), Malang (Oost-Java), Bukittinggi (West-Sumatra) en Bali. Op de Grand Pasar zijn standhouders uit Nederland, Vietnam, Thailand, Singapore, India en Maleisië. De buitenlandse standhouders komen exclusief voor de Tong Tong Fair naar Nederland. De Tong Tong Fair is dan ook van de grootste internationale evenementen van ons land, dat ook bezoekers trekt uit omliggende landen.

In de Eetwijk vind je Indonesische en Indische restaurants en waroengs.

Het internationale Tong Tong Festival presenteert elk jaar een nieuw cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, exposities, gesproken woord en actualiteit. De voorstellingen van het Tong Tong Festival vinden plaats op het Tong-Tong-Podium, in De Rotonde en Studio Tong Tong. Er zijn ook jaarlijks wisselende tentoonstellingen. Food for thought!

Pasar Malam Tong-Tong, Pasar Malam Besar?
De Tong Tong Fair heette oorspronkelijk Pasar Malam Tong-Tong. In de jaren ’70 veranderde de naam in Pasar Malam Besar en sinds 2009 heten we: Tong Tong Fair.

Bekijk Tong Tong Fair Bekijk video

1 Recensie voor Tong Tong Fair

Beoordeel ons en schrijf een recensie

Kies aantal sterren

angry
crying
sleeping
smily
cool
Foto toevoegen

Maximaal 140 karakters

building Eigenaar of werk je hier? Claim nu! Claim nu!

Claim This Listing

Aanvullende informatie

 • Betalen:Contant, Pin